על מנת שיהיה נגיש לציבור הרחב, כל אתר אינטרנט צריך להיות מאוחסן על גבי שרת המחובר לאינטרנט באופן רציף, 24/7/365. ישנם מאות, אולי אפילו אלפי שירותי אחסון אתרים ברחבי העולם. ישנו מספר לא מבוטל של חברות אחסון אתרים אפילו כאן בארץ.
ישנם בוני אתרים המציעים שירותי אחסון בנוסף לבניה – בדרך כלל בשרת וירטואלי פרטי (VPS) או בשרת ייעודי מסוג אחר (חשבון "ריסלר") שרכשו מחברת אחסון כלשהי. הדבר חוסך כסף לארגון, אך "כובל" אותו לאותו בונה אתרים, לפחות לתקופה מסוימת המוסכמת בחוזה. אחסון אצל בונה האתרים יכול להיות הגיוני אם בחוזה מוסכם עם בונה האתר גם ריטיינר (תשלום חודשי) בתמורה לאחזקה ועדכון של האתר לפי הצורך, לתקופה מסוימת מוגדת מראש. אם אתם סומכים על אותו בונה אתרים או אם אתם צריכים הסכם ריטיינר לטובת תחזוקת האתר, זאת יכולה להיות אופציה טובה. עלויות על אחסון במקרה כזה עשויות להשתנות מספק לספק, ואף לעיתים יש ספקים אשר מעניקים שירות זה "בחינם", כחלק מהשירות שניתן במסגרת בניית האתר.
ישנם הבדלים גדולים בין שירותי אחסון בישראל לשירותי אחסון בחו"ל.
שירותי אחסון גדולים בחו"ל
בחו"ל ישנן מספר חברות ענק המציעות שירותי אחסון אתרים בשרת אחסון שיתופי (הסבר בהמשך). היתרון הגדול באחסון מסוג זה הוא במחירו – שירותים אלו מוצעים בדרך כלל במחירים זולים (ובדרך כלל רק לשנה-שנתיים הראשונות). דוגמאות לספקי אחסון בינ"ל גדולים: GoDaddy, BlueHost, FastComet, Siteground. חברות מסוג זה מציעות אחסון על גבי שרת שיתופי (כלומר, שרת שמאחסן כמות לא-ידועה נוספת של אתרים וחולקת איתם את משאבי העיבוד של אותו שרת) במחירים של 3-6$ לחודש עם התחייבות לשנה עד שלוש שנים. בדרך כלל מקבלים נפח אחסון גדול, תמיכה טכנית 24/7, אופציה להתקנה מהירה של וורדפרס (אופציה שלא מתאימה בכל מצב) ועוד.
שירותי אחסון ישראליים
שירותי אחסון ישראליים הם בדרך כלל יקרים יותר – החבילות הבסיסיות ביותר מתחילות מ-25₪ לחודש, ואצל רוב הספקים חבילות הביניים (עם נפח אחסון יותר גדול, היתרים לתחבורה בנפח גדול יותר, תיבות דואר, מספר אתרים גדול יותר לאחסון על כל חשבון ועוד) נעות סביב 50-60₪ לחודש. במקרים מסוימים יש הצדקה לפער – השירותים הנוספים שמציעים ספקים ישראליים, הכוללים תמיכה טכנית מקומית בעברית 24/7, שירותי גיבוי אתר אוטומטיים, סביבת פיתוח (סביבת אחסון בשרת שמאפשרת לעבוד על אתר לפני העלאתו לאוויר), ממשקי ניהול נוחים בעברית ועוד. ישנו יתרון נוסף לארגונים שעיקר קהל היעד שלהם שוכן בישראל – המיקום הפיזי (גיאוגרפי) של השרתים. אתר שיושב על שרת בישראל יעלה במהירות גדולה יותר (לעיתים משמעותית) לגולשים בישראל בהשוואה לאתר שיושב על שרת בארה"ב או באירופה.
אחסון אתרים גדולים ומורכבים
במקרה של אתרים גדולים ומורכבים, כדאי לשקול אופציות אחסון מורכבות ויקרות יותר, כגון שרת וירטואלי פרטי (VPS), שרת ייעודי (dedicated server) או אחסון בפלטפורמת ענן כמו של אמזון, גוגל ומייקרוסופט.
מה ההבדלים במה שמקבלים בין שירותי האחסון השונים?
ההבדלים בין שרתי האחסון השונים יכולים להיות במגוון אספקטים:
- נפח הדיסק שמקבלים לאחסון האתר
- נפח התעבורה המותרת בחודש לאתר
- אחסון על שרתים מבוססי כונני SSD לעומת כוננים מיושנים ואיטיים יותר,
- האם מקבלים דומיין במתנה לשנה ברכישת האחסון
- כמות הדומיינים (דומיין = כתובת אתר) שניתן לקשר לחשבון האחסון
- מספר תיבות הדואר שמקבלים עם האחסון
- שירותי גיבוי לאתר
- רמות אבטחה שונות לשרתים
- תמיכה טכנית
- ועוד…